Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP boos over subsidie voor wegwerken bankpersoneel

  •  
13-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16022497662_e8cf063edc_k

© cc-foto: Franklin Heijnen https://flic.kr/p/qpRukG

De SP in Overijssel is verbolgen over het plan van de provincies Overijssel, Friesland en Drenthe om bijna een kwart miljoen euro aan subsidies uit te trekken om bankmedewerkers aan een nieuwe baan te helpen. Het betreft een onderdeel van een subsidieaanvraag bij het Europees Globaliseringsfonds bankensector (EGF) en is bedoeld om werknemers die door globalisering of de economische crisis hun baan verliezen te helpen aan ander werk. De SP vindt het vreemd dat hier zo veel gemeenschapsgeld in gestoken wordt, terwijl dit eigenlijk een verantwoordelijkheid van de bankensector zelf is. Zij moet zorgen voor goede sociale plannen voor haar medewerkers.
SP-fractievoorzitter William van den Heuvel: ”De bankensector stond aan de wieg van de economische crisis. Er is toen enorm veel gemeenschapsgeld gestoken in het overeind houden van de banken. En nu krijgt de gemeenschap ook nog rekening gepresenteerd voor het feit dat de banken massaal mensen ontslaan. Dat voelt wrang. De banken zijn zelf verantwoordelijk voor goed arbeidsbeleid en maken forse winsten. Waarom zou de provincie Overijssel hier aan mee moeten betalen? Dat doen we bij andere sectoren ook niet.”
Eerder als stelde de SP in Friesland vragen over de kwestie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.