69

SP-congres bijeen in Amsterdam

[Update] Roemer: PvdA wil met SP praten over samenwerking... Staande ovatie voor Agnes Kant.. Marijnissen: Eerste 20 verkiesbaar... Om 17.00 uur live de toespraak van fractievoorzitter Emile Roemer... Hele congres live te volgen op de website van de partij

Ongeveer duizend afgevaardigden van de SP komen zaterdag vanaf half elf ’s ochtends bijeen in Amsterdam. Tijdens het partijcongres stemmen de aanwezigen over het conceptverkiezingsprogramma en over de kandidatenlijst waarmee de socialisten op 9 juni de Tweede Kamerverkiezingen ingaan.


De PvdA wil met de SP praten over samenwerking in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft fractievoorzitter Emile Roemer zaterdag tijdens het partijcongres gezegd tegen het ANP. Dit meldt onder ander De Volkskrant.

De aanstaande lijsttrekker van de PvdA, Job Cohen, heeft Roemer een gesprek toegezegd. “Er is nog geen concrete datum geprikt, maar we hebben afgesproken elkaar nog voordat de grote debatten worden gehouden te ontmoeten”, aldus Roemer.

Roemer zegt dat de twee partijen met elkaar zullen praten over mogelijkheden om op links te komen tot een betere samenwerking. “En het is ook een kennismaking. We zijn natuurlijk allebei in een nieuwe rol in onze partijen.”

Partijvoorzitter Jan Marijnissen van de SP beschouwt de eerste twintig namen op de kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen als verkiesbaar. Dat zei hij zaterdag bij aanvang van het congres.

Agnes Kant, de teruggetreden fractievoorzitter van de partij, kreeg een lange staande ovatie, nadat tv-beelden waren vertoond van haar werk in de Tweede Kamer.

Verschillende SP-afdelingen in het land hebben in totaal ongeveer vierhonderd wijzigingsvoorstellen ingediend voor het verkiezingsprogramma. Ongeveer een derde daarvan is inmiddels al omarmd door de congrescommissie, die de bijeenkomst voorzit. Dit meldt Trouw zaterdag.

Om 17.00 zaterdagmiddag is de toespraak van SP-fractievoorzitter Emile Roemer live te volgen via NOS Politiek24. Het hele congres is live te volgen op de website van de partij, SP.nl.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (69)