Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP: 'Donner is bang voor klokkenluiders'

  •  
18-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brenninkmeijer_300_01.jpg
Nationale Ombudsman wil klokkenluidersinstituut best bij hem onderbrengen
De bescherming van klokkenluiders is niet goed geregeld. Door de Nederlandse wet worden ze aan hun lot overgelaten. Na het nemen van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid staan ze op straat en blijven berooid achter. De SP komt daarom op korte termijn met een initiatiefwet voor een betere bescherming van klokkenluiders, zei SP-Kamerlid Ronald van Raak in Uitgesproken VARA.
SP-Kamerlid Ronald van Raak zei in Uitgepsproken VARA:
Donner moet klokkenluiders een huis bieden en dat doet hij nu niet. Ik denk dat daar een reden achter zit. Er zijn in Nederland zeker honderden mensen die maatschappelijke misstanden aan het licht kunnen brengen, maar doen dit niet. Ze worden stil gehouden omdat anders topbestuurders in de problemen komen.
Minister Piet Hein Donner heeft plannen voor een betere regeling voor klokkenluiders, maar volgens Harry Timmermans van de Expertgroep Klokkenluiders heeft de minister nog steeds niet geregeld. “Dat is een droevige conclusie.”
Timmersmans wil dat een onafhankelijke instantie de rechten van de klokkenluiders waarborgt. De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeyer zou die rol best op zich willen nemen, maar vindt zijn wettelijke mogelijkheden tot nu toe te beperkt. Hij wil een nieuwe wet. In de programma’s Uitgesproken VARA en De Ombudsman zal de VARA de komende tijd regelmatig aandacht besteden aan de problemen van Klokkenluiders.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.