Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP eist uitleg over bij NS verdwenen miljard

  •  
19-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Aiweiwei.jpeg
Ruim 1,3 miljard euro was bedoeld voor verbetering spoor en stations en OV-chipkaart... Slechts over fractie van het geld verantwoording afgelegd aan Kamer...
De SP eist opheldering over de besteding van ruim 1,3 miljard euro door de NS. Het geld was bedoeld voor besteding aan het spoor, de stations en de OV-chipkaart, maar over slechts een fractie van de besteding van het in 2000 gegunde geld is verantwoording afgelegd aan de Tweede Kamer, zou blijken uit onderzoek van Trouw en Nu.nl.
Uit het onderzoek van  Trouw en de nieuwssite zou blijken dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat slechts 279 miljoen euro aan bestedingen van het bedrag heeft verantwoord aan de Kamer. Dit meldt de krant maandag.
Tegelijk zou er een vergelijkbaar bedrag moeten zijn binnengekomen aan rente op het bedrag waardoor nog 1,3 miljard ‘zoek’ is.
De SP drong al meerdere keren aan op openheid over het geld en wil nu snel een grondig onderzoek naar de besteding ervan. SP-kamerlid Manja Smits zegt hierover:
“In deze tijden van crisis zijn we op zoek naar miljarden, terwijl we alleen al op dit project geen idee hebben waar meer dan een miljard euro aan publiek geld is gebleven.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.