66

SP eist uitleg over bij NS verdwenen miljard

Ruim 1,3 miljard euro was bedoeld voor verbetering spoor en stations en OV-chipkaart... Slechts over fractie van het geld verantwoording afgelegd aan Kamer...

De SP eist opheldering over de besteding van ruim 1,3 miljard euro door de NS. Het geld was bedoeld voor besteding aan het spoor, de stations en de OV-chipkaart, maar over slechts een fractie van de besteding van het in 2000 gegunde geld is verantwoording afgelegd aan de Tweede Kamer, zou blijken uit onderzoek van Trouw en Nu.nl.

Uit het onderzoek van Trouw en de nieuwssite zou blijken dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat slechts 279 miljoen euro aan bestedingen van het bedrag heeft verantwoord aan de Kamer. Dit meldt de krant maandag.

Tegelijk zou er een vergelijkbaar bedrag moeten zijn binnengekomen aan rente op het bedrag waardoor nog 1,3 miljard ‘zoek’ is.

De SP drong al meerdere keren aan op openheid over het geld en wil nu snel een grondig onderzoek naar de besteding ervan. SP-kamerlid Manja Smits zegt hierover:

“In deze tijden van crisis zijn we op zoek naar miljarden, terwijl we alleen al op dit project geen idee hebben waar meer dan een miljard euro aan publiek geld is gebleven.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)