Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP: Golfen op kosten van de samenleving moet niet kunnen

  •  
18-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Lidmaatschap van golfclub blijkt aftrekbaar voor zakenlieden te zijn
Zakenlieden kunnen de contributie van hun golfclub fiscaal aftrekken. De SP roept minister de Jager (Financiën, CDA) op in actie te komen. De rechtbank stelde onlangs een Arnhemse vrouw, die de contributiekosten van haar golf- en countryclub aftrok van de ondernemingswinst van haar bedrijf, in het gelijk. De rechter oordeelde dat het afgetrokken bedrag onder de ‘representatiekosten’ valt.
SP-Kamerlid Farshad Bashir vraagt demissionair-minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) in actie te komen tegen zakenlieden die de lidmaatschap van een golfclub van de belasting aftrekken.
RTEmagicC_golf300.jpg
Het Financieel Dagblad berichtte onlangs dat een Arnhemse vrouw die de contributie van haar golfclub had opgevoerd als aftrekpost door de rechtbank in het gelijk is gesteld. Sindsdien sporen fiscalisten en belastingadviseurs hun cliënten aan de kosten fiscaal af te trekken.
‘Golf voortaan op kosten van de fiscus’ – Hans Zwagemaker van BDO ‘Kosten voor uw golflidmaatschap zijn aftrekbaar!’ – Boon Accountants Belastingadviseurs ‘Golf aftrekbaar voor belastingen’ – Dennis Jongbloed
De SP vindt deze ‘representatiekosten’ te ver gaan. Bashir vreest dat ‘allerlei andere vormen van vrijetijdsbesteding zoals tennis’ ook aftrekbaar wordt en stelt Kamervragen aan de minister de Jager.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.