Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP-Kamerlid wil Twitterverbod

  •  
20-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
twitter_300b.jpg
Jan de Wit: "Akelige politieke egotripperij, die verboden zou moeten worden"
SP-Kamerlid Jan de Wit, onder meer bekend van de naar nhem vernoemde commissie die onderzoek deed naar de bankencrisis, wil dat er een einde komt aan twitteren in de vergaderzalen van het parlement.
In een interview met Zin , een maandblad van Sanoma over gezondheid, financiën, relaties, reizen en cultuur, zegt De Wit:
Akelige politieke egotripperij, die verboden zou moeten worden. Het lezen van de krant in de Kamer is verboden. Terecht. Geen gezicht, een Kamerlid verborgen achter een opengeslagen krant. Nu zitten ze allemaal in hun blackberries of iPads te koekeloeren (…) Voor de mensen die thuis op tv de debatten volgen, ziet het er toch uit of ze een potje zitten te patiencen. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft wel eens geprobeerd het aan banden te leggen, maar dat is volstrekt mislukt. Wij-van-de-SP hebben besloten niet te twitteren tijdens debatten, maar ik zie  jonge collega’s het toch weer doen. Foute boel.
Het interview is afgenomen door Cisca Dresselhuys, oud-hoofdredacteur van Opzij.
Het gebruik van Twitter in de volksvertegenwoordiging is ook in andere landen onderwerp van discussie. In Engeland gold als gevolg van bestaande regels een twitterverbod maar dat werd opgeheven omdat het nieuwe medium een aanwinst is voor de democratie. Ook in Australië is gedebatteerd over het gebruik van Twitter tijdens parlementsvergaderingen. 
RTEmagicC_twitter_300.jpg
Video: Twee jaar geleden vaardigde de burgemeester van Nuenen een twitterverbod uit omdat ze er zich “kapot aan ergerde”.  Die ergernis leidde tot een pijnlijke confrontatie in de raadszaal.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.