Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP: OV-chipkaart gewoon doorgedrukt

  •  
03-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart-300px_03.jpg
'Staatssecretaris Huizinga (Verkeer en Waterstaat) voldoet niet aan 8 van de 9 van haar eigen criteria voor invoering"
Rotterdammers moeten voorlopig nog met een strippenkaart kunnen reizen, vindt de SP. Uit onderzoek van de partij blijkt dat staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) aan acht van de negen door haar zelf opgestelde criteria voor het afschaffen van de kaart niet voldoet.
“De OV-chipkaart wordt er gewoon doorgedrukt”, zegt SP-Kamerlid Emile Roemer. “Huizinga moet er nu eerst voor zorgen dat de OV-chip betrouwbaar is voor ze de strippenkaart uitzet. Dit is echt reizigertje pesten”, zo schrijft de Pers.
Op de website van de SP zegt Roemer:
Er gaat nog veel fout met het systeem en de beveiliging van de kaart is niet op orde. Ook blijken veel reizigers de kaart nog niet te gebruiken. De voorzieningen voor studenten, gehandicapten, blinden en slechtzienden en abonnementhouders zijn nog absoluut niet op peil. Draai dus terug dat besluit en ga eerst eens aan de slag. Er moet geen haast worden gemaakt met het afschaffen van de strippenkaart, maar met het oplossen van de problemen!
Het rapport over de OV-chipkaart is  hier te lezen

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.