107

SP: ‘PVV lapt partijprogramma keer op keer aan de laars’

Wetenschappelijk bureau van de SP: PVV breekt belofte na belofte om gedoogconstructie te kunnen behouden

Het wetenschappelijk bureau van de SP heeft een analyse gemaakt van alle stemmingen van de PVV in de Tweede Kamer tussen januari en juli 2011. Uit deze analyse blijkt dat de partij stelselmatig beloftes uit eigen programma breekt. De PVV lapt haar partijprogramma stelselmatig aan de laars, om het minderheidskabinet van VVD en CDA in het zadel te houden, aldus de SP.

Arjan Vliegenthart, SP-senator en directeur van het wetenschappelijk bureau verklaart dat anders dan Wilders zegt, de PVV niet opkomt voor de belangen van ‘Henk en Ingrid’. “Wilders is een veelpleger als het gaat over het breken van verkiezingsbeloften. Dat is geen mening, dat is een vaststelling […] Ze houden hun kiezers voor de gek.”

De SP schrijft onder meer:

Op tal van terreinen stemde de PVV anders dan wat er op basis van haar verkiezingsprogramma verwacht mocht worden. Zo weigert de PVV paal en perk te stellen aan topsalarissen in de publieke sector en omarmde Wilders de marktwerking in de zorg.

De SP stelt dat het logisch is dat een partij moet inleveren op zijn standpunten om mee te kunnen regeren. De PVV laat zijn kiezers echter compleet links liggen. Bovendien gedoogt de partij slechts, en is er van actieve regeringsdeelname geen sprake.

Vliegenthart:

De PVV is ontstaan door rechts uit de VVD te stappen, heeft een U-bocht naar de SP gemaakt en is nu terug op rechts. Als je als kiezer SP-standpunten deelt en denkt die ook bij de PVV te vinden, kom je bedrogen uit.

SP: Wilders veelpleger bij het breken verkiezingsbeloften
De Volkskrant: Analyse SP: PVV breekt stelselmatig politieke beloftes uit eigen programma

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

cc-foto: Screenpunk

Geef een reactie

Laatste reacties (107)