162

SP: PVV Limburg komt verkiezingsbeloftes niet na

PVV-fractieleider Limburg Laurence Stassen komt 55 van de 79 beloftes niet na... SP publiceert zwartboek omdat PVV debatten met oppositie mijdt

De PVV in Limburg heeft gefaald. Dat concludeert de SP, die onderzoek deed naar wat er van de verkiezingsbeloftes van de PVV terecht is gekomen. Van de 79 beloftes is de PVV er 55 niet nagekomen, zo blijkt. Dat falen komt met name door onervarenheid. Zo stemde de PVV onder meer tegen plannen die letterlijk in hun eigen verkiezingsprogramma staan.

Sinds de PVV gedeputeerden levert, is de partij moeilijk aan te spreken op eerder gedane beloften en standpunten. Vragen worden ontweken, beantwoord met ‘dat is uw mening’ of de aandacht wordt afgeleid met een persoonlijke aanval. Daarnaast mijdt de PVV debatten met oppositiepartijen in de media”, zo is in het rapport te lezen.

SP-fractievoorzitter Thijs Coppus hoopt dat de PVV nu wel wil reageren op hun rapport:

Ze hadden een grote mond over het establishment, over de sfeer op het provinciehuis, over de huurwoningen. Zo makkelijk laten we ze niet wegkomen.”
PVV-fractieleider Laurence Stassen wilde maandag nog niet reageren op het rapport. “We wachten rustig af waarmee ze komen. Ik heb geen behoefte nu al een reactie te geven.

PVV beloftes werden onder andere gebroken op diversiteitsbeleid en ‘positieve discriminatie’, minder statenleden en gedeputeerden, gekozen gouverneur (de commissaris der koningin in Limburg), transparanter provinciaal bestuur en een stop op snoepreisjes. Wel lukte het de PVV om het ambtenarenapparaat in te krimpen, gedeputeerde aan te stellen voor veiligheid en leefbaarheid, onderzoek naar raadgevend referendum bij grote projecten, geen verhoging motorrijtuigenbelasting, en zes ‘gedeeltelijk’ (zoals: stop op dure dienstauto’s, efficiënter en goedkoper openbaar vervoer, bevorderen sport- en zwemlessen op scholen).

Volkskrant: ‘PVV komt verkiezingsbeloften niet na’
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (162)