Laatste update 17:56
49

SP-raadslid Rotterdam stapt op, kan geen betaalbare woning vinden

De Rotterdamse SP raakt voor de tweede keer in korte tijd een raadslid kwijt vanwege de hoge huizenprijzen in de stad. Querien Velter slaagt er niet in zelf een betaalbare woning te vinden en ziet zich genoodzaakt te verhuizen naar een andere gemeente.

Velter maakte sinds 2014 deel uit van de Rotterdamse raad en sprak zich in die hoedanigheid vaak uit tegen het Rotterdamse huisvestingsbeleid. Het beleid waar zij en haar partner nu zelf de dupe van worden. De zoektocht naar een betaalbare woning is op niks uitgelopen en dus verlaat het stel de stad. Velter laat daarnaast weten dat de combinatie van gemeenteraad en haar eigen bedrijf te veel tijd vergt.

In mei van dit jaar trof een ander SP-raadslid hetzelfde lot. Sun Yoon van Dijk en haar man konden geen woning in de stad vinden en ook zij verlieten daarom Rotterdam. In december vorig jaar werd in Rotterdam de Woonvisie goedgekeurd, een beleidsdocument dat voorziet in de sloop van 15.000 goedkope woningen en de bouw van 26.000 nieuwe huizen in het hogere segment, een initiatief van Leefbaar-wethouder Ronald Schneider. De SP stemde tegen, samen met PvdA, GroenLinks, Nida, PvdD en CU/SGP. Kort daarvoor was al een referendum gehouden over de Woonvisie, maar slechts 16,9 van de benodigde 30 procent stemgerechtigden kwam opdagen. Van degenen die wel kwamen stemde 72 procent (ruim 60.000 mensen) ‘nee’.

Bron: AD / cc-foto: Alias 0591

Geef een reactie

Laatste reacties (49)