Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP Rotterdam op ramkoers met landelijke partij

  •  
08-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
spjas

© Nederland, Amstelveen, 03-03-2018. Socialistische Partij ( SP) lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Patrick Adriaans ( fractieleider) deelt folders uit voor een filiaal van su

De Rotterdamse afdeling van de SP houdt drie geroyeerde leden op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, meldt het AD. “Wij vinden dat deze drie mensen een belangrijke kunnen bijdragen aan onze strijd voor een sociaal Rotterdam”, verklaart de Rotterdamse lijsttrekker Arno van der Veen tegen de krant.
Daardoor dreigt nu een groot conflict met de landelijke partij. Het SP-bestuur maakte eerder al duidelijk dat een afdeling die geroyeerde leden op de lijst zet niet onder de vlag van de SP kan meedoen aan de verkiezingen in maart. Van der Veen denkt een maas in de regels te hebben gevonden. “In de statuten staat nergens dat niet-leden niet op de kandidatenlijst mogen staan”
De voormalige fractieleider van de SP in Rotterdam Leo de Kleijn keerde zich zaterdag op Joop.nl tegen “ het monomane beleid van de SP-leiding ”. “De SP is haar eigen graf aan het graven”, waarschuwde hij.
De NOS schrijft dat er ook in Utrecht, Amsterdam en Gouda problemen zijn. In die steden staan er eveneens geroyeerde partijleden op de kandidatenlijsten. Vorige week stapte het afdelingsbestuur in Utrecht al op vanwege de royementen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.