122

SP stapt uit college Boxmeer wegens arbeidsdwang

Maatregel om bijstandsgerechtigden te werk te stellen leidt tot breuk coalitie in woonplaats Roemer

Het is de woonplaats van SP-leider Emile Roemer. Hij was maandag als toehoorder aanwezig op de ledenvergadering van de lokale afdeling waar besloten werd na tien jaar uit het college te stappen. Aanleiding voor de breuk is het plan om bijstandsgerechtigden tot werk te verplichten met behoud van uitkering. Een plan dat door de SP-wethouder namens het college werd ingediend maar waarvan deze vervolgens zelf meteen afstand nam.

Campagne Boxmeer
Trouw schrijft:

De gemeentelijke bezuinigingen hebben de links-rechtstegenstelling in het college wel op scherp gezet, zegt SP-fractievoorzitter Wilfried Bosters. Ook hij ziet het werken in ruil voor een uitkering als verkeerde bezuiniging. “Toen er financieel nog weinig aan de hand was, liep het prima”, zegt hij. Maar sinds 2010 heeft zijn partij veel veren moeten laten, vindt hij. De SP tekende met tegenzin voor bezuinigingen op de bibliotheek en op kunst en cultuur. Bosters riep de wethouders van de andere partijen op om de maatregelen te verzachten, maar dat gebeurde onvoldoende, vindt hij. Nu een voor de SP principieel punt wordt geraakt, is voor hem de maat vol. “De ruif van cultuur en welzijn is leeg. Nu moet er maar eens bezuinigd worden op wegen en lantaarnpalen.

Omroep Brabant meldt dat de andere coalitiepartijen balen van de SP. 

Het CDA en de LOF, de Lokale Onafhankelijke Fracties, snappen er niets van en herkennen zich totaal niet in de kritiek van de SP op hun sociaal beleid. (…) Volgens de twee partijen was er alle ruimte voor een compromis.

cc-foto: SP

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (122)