33

SP start kerstactie voor gedupeerden toeslagenaffaire

De SP en de ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire, slaan de handen ineen. De partij en de ouders zamelen geld in voor de kinderen van de gedupeerde ouders. “Zij groeien op in armoede, hebben te maken met huisuitzettingen en gescheiden ouders”, schrijft de SP.

Nog steeds hebben al deze ouders geen duidelijkheid. Wéér brengen zij de feestdagen door zonder een cadeautje voor de kinderen, zonder een kerstdiner en zonder een uitje tijdens de vakantie. Wij proberen zoveel mogelijk slachtoffers van de toeslagenaffaire die naar ons komen dit jaar een fijne kerst te bezorgen. Helpt u ons mee met een donatie?

SP-Kamerlid Renske Leijten zet zich al lange tijd in voor de ouders die er jarenlang ten onrechte van zijn beschuldigd dat ze fraudeerden met toeslagen voor de kinderopvang. De aantijgingen hebben verschrikkelijke gevolgen gehad: zo vertelde een van de slachtoffers vorige week hoe zijn huwelijk op de klippen is gelopen, een andere gedupeerde pleegde zelfmoord.

De ouders die als eerste de dupe werden van het dubieuze optreden van de Belastingdienst, hadden allemaal een migratieachtergrond. Ook bleef de dienst doorprocederen tegen ouders toen duidelijk was dat de handelswijze niet in de haak was. Daarbij hield de dienst stukken achter om de slachtoffers veroordeeld te krijgen. Deze werkwijze werd gesteund door de ambtelijke top.

cc-foto: blogmood

Geef een reactie

Laatste reacties (33)