Laatste update 13:21
91

Landelijk bestuur SP verbiedt lokale fracties deelname aan verkiezingen

Het landelijk bestuur van de SP verbiedt de lokale fracties in Hoorn en Rijswijk mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bizar, omdat de SP in deze twee gemeenten deel uitmaakt van het college van burgemeester en wethouders. Volgens het bestuur hebben de afdelingen zich niet genoeg laten zien in de wijken.

De twee gemeenten zijn niet de enige twee lokale fracties die de toorn van het landelijke bestuur moeten vrezen. Volgens de NOS hebben nog eens 15 andere gemeentelijke fracties vooralsnog geen toestemming gekregen om mee te doen. Ook daar zou gelden dat de fracties onvoldoende actief geweest zijn op straat.

De Hoornse fractievoorzitter Mathé van Stralen noemt de beslissing rigide: ‘Natuurlijk is het belangrijk om op straat te zijn, maar soms is het een tijdje wat minder.’ Hij vindt dat de SP niet direct zo’n drastische maatregel moet nemen.

De 15 andere lokale afdelingen die nog in de gevarenzone zitten hebben van de partij te horen gekregen dat ze snel actiever in de wijken moeten zijn. Daar hebben ze tot 5 oktober de tijd voor gekregen.

Bron: Omroep West, NOS / cc-foto: Bob van Vliet

Geef een reactie

Laatste reacties (91)