Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP wil 400 miljoen euro voor zorgbuurthuizen

  •  
04-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
lilianmarijnissen
Op dit moment wachten 14.000 ouderen op een plek in een verpleeghuis. Om hen te helpen, pleit de SP weer voor zorgbuurthuizen: kleinschalige zorginstellingen voor ouderen die niet langer thuis kunnen blijven wonen. SP-leider Lilian Marijnissen wil de komende vijf jaar 400 miljoen euro uittrekken voor dergelijke instellingen, vertelde ze maandag aan Sven Kockelmann.
"Het is een oud idee, maar doordat de verzorgingshuizen nu allemaal gesloten zijn, is het extra urgent geworden. Het zorgbuurthuis lijkt op thuis. Er zijn vaste zorgverleners, vaste gezichten, er wordt vers eten gekookt elke dag, er zijn activiteiten en het heeft een inloopfunctie voor de buurt, zodat je oud kunt worden in je eigen wijk."
Volgens Marijnissen is het belangrijk dat ouderen in hun buurt kunnen blijven wonen, zodat ze hun netwerk niet kwijtraken. Er zijn al wel zorgbuurthuizen, maar volgens de SP-leider zijn dat er te weinig. Bovendien zijn ze vaak privaat, waardoor alleen bemiddelde ouderen er terecht kunnen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.