179

SP ziet niets in linkse lijstverbinding

Roemer: 'De mensen in de provincies zijn nu aan zet […] Het is belangrijk dat we elkaar blijven vinden in de strijd tegen het kabinet'

De SP zit in de aanloop naar de Provinciale Staten en Eerste Kamer verkiezing vooralsnog niet te wachten op een linkse lijstverbinding, meldt de Volkskrant. SP-leider Emile Roemer kondigt in de krant aan geen behoefte te hebben aan ‘praatclubjes’ en een lijst met gezamenlijke programmapunten. Belangrijker is het volgens Roemer om ‘elkaar te blijven vinden in de strijd tegen het kabinet’. Hij reageert hiermee op de plannen van GroenLinks en PvdA om één front te vormen.

Roemer:

Wat GroenLinks en de PvdA achter de schermen met elkaar bespreken moeten ze zelf weten, maar ga nou geen gekke dingen roepen in de media. Praatclubjes hebben we al heel veel gehad. Dat heeft niet zo veel zin nu. Het is van groter belang dat we elkaar blijven vinden in de strijd tegen het kabinet. Dat gaat steeds beter rond het dagelijks werk in de Tweede Kamer. Maar een lijst met gezamenlijke programmapunten, dat is een heel ander verhaal […] Bij de statenverkiezing is dit sowieso lastig vanuit Den Haag te coördineren. De mensen in de provincies zijn nu aan zet. Programmatische samenwerking zou pas zin hebben rond de volgende Tweede-Kamerverkiezingen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (179)