2

Spaanse EU-politicus verliest debat van ‘minderwaardige vrouw’

'Als je je intellectuele superioriteit misbruikt, kom je over als een mannelijke chauvinist die een weerloze vrouw in een hoek duwt'

Een Spaanse debat voor de Europese verkiezingen heeft een lelijk seksistisch staartje gekregen. Miguel Arias Cañete, tot voor kort minister van Landbouw en Leefmilieu in de regering van Mariano Rajoy, bleek een slechte verliezer en gaf de schuld voor zijn belabberde optreden aan zijn opponent, die hij een ‘minderwaardige vrouw’ noemde.

De lijsttrekker voor de conservatieve regeringspartij Partido Popular ging vorige week af als een gieter tijdens een televisiedebat met de socialistische kandidate Elena Valenciano. Cañete kreeg nadien flink wat kritiek te verduren, onder meer omdat hij veel van zijn argumenten gewoon van een blad zat af te lezen. De PP-politicus probeerde zijn slechte optreden nog goed te praten, maar werkte zich alleen maar dieper in de nesten met seksistische uitspraken als:

Een debat tussen een man en een vrouw is zeer ingewikkeld, want als je je intellectuele superioriteit misbruikt, kom je over als een mannelijke chauvinist die een weerloze vrouw in een hoek duwt.”

Zijn tegenstander Valenciano twitterde later nog dat Cañete tegen haar gezegd had dat hij haar had laten winnen, omdat ze een ‘minderwaardige vrouw’ was.

cc-foto: ppcantabria

Geef een reactie

Laatste reacties (2)