Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spaanse grootouders gaan staken tegen gebrek kinderopvang

  •  
24-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grootvader_300.jpg
Helft grootouders zorgt hele week voor kleinkinderen
Grootouders die bedreigd worden door een burn out, noemt de Britse krant The Guardian ze. In Spanje zorgen grootouders bij gebrek aan kinderopvang voor hun kleinkinderen. het wordt een traditie genoemd. Een vakbond oppert nu dat de oudjes moeten leren ‘nee’ te zeggen. Komende week wordt er gestaakt.
De helft van de grootouders zorgt elke dag voor hun kleinkinderen, een fors deel doet dat zelfs meer dan negen uur per dag. Ze doen dat omdat de staat geen kinderopvang verzorgt en betaalde babysitters in het zwaar door de crisis getroffen Spanje te duur zijn. De krant voert de 73-jarige Manuela Martin op die van zondagavond tot vrijdagavond voor haar kleindochter (7) zorgt. Voor veel grootouders is de zorg zwaar.
De vakbond UGT zegt nu dat het genoeg is. De ouderen moeten leren nee te zeggen tegen hun kinderen en zich daar niet schuldig over voelen. Voor woensdag is een staking gepland.
RTEmagicC_grootvader_620_414.jpg
cc-foto: david

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.