Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spaanse koning onder vuur vanwege olifantenjacht

  •  
15-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
carlos_300_01.jpg
Terwijl bevolking zwaar lijdt onder de crisis maakt koning peperdure trips om prachtdieren af te schieten
De pers pakt het Spaanse koningshuis normaal met fluwelen handschoenen aan. Maar nu even niet. In Spanje is een storm van publieke verontwaardiging losgebroken over het gedrag van koning Juan Carlos. Die blijkt olifanten te schieten op peperdure safaritrips.
Video: Reclamefilm ui 2007 van Rann Safaris, het bedrijf waarmee Juan Carlos diverse malen op jacht ging. Waarschuwing: schokkende beelden.
RTEmagicC_carlos.jpg
De zaak kwam aan het rollen omdat de koning tijdens de trip in Botswana een ongeluk kreeg en in Madrid aan zijn heup moest worden geoperereerd. Dat riep vragen op. 
Spaanse kranten toonden zondag beelden van Juan Carlos (74) poserend bij een doodgeschoten olifant. Ook is hij te zien poserend bij gedode waterbuffels. De foto’s komen van de  website van Rann Safaris die inmiddels niet meer bereikbaar is. Een trip als die van de koning kost al gauw zo’n 44.000 euro, oftewel bijna twee modale Spaanse jaarsalarissen. Dat valt slecht in een land waar (bijna) iedereen zwaar moet bezuinigen. Daarnaast maakte de jachtpartij woede los onder dierenbeschermers.
De koning heeft overigens een moeizame relatie met geweren. Toen hij tiener was schoot hij per ongeluk zijn broer dood. Eerder deze week schoot zijn 13-jarige kleinzoon zichzelf in de voet tijdens een jachtpartij in Spanje.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.