18

Spaanse moeders uit de kleren voor schoolbus

Erotische kalender moet 43 duizend euro opbrengen om schoolbus weer te laten rijden

De economische neergang in Spanje raakt veel gemeenschappen in het hart. In het dorp Montserrat, in de provincie Valencia, is de schoolbus wegbezuinigd. De leerlingen moeten nu 6 kilometer naar school lopen, op sommige plekken langs een grote provinciale weg. De moeders van 83 kinderen hebben een creatieve oplossing bedacht. Ze hebben een erotische kalender gemaakt om geld te verdienen voor de schoolbus.


De moeders willen 3000 exemplaren van de kalender met de erotische foto’s laten drukken. Dat moet de 43.000 euro opbrengen die nodig is om de schoolbus de komende 6 maanden weer te laten rijden, zo meldt de website Europa-nu op basis van berichten in de Spaanse media. 

De Volkskrant meldt intussen dat de vooruitzichten voor de Spaanse economie de komende kwartalen niet gunstig zijn. De doelstellingen voor het terugdringen van het begrotingstekort voor dit jaar en 2013 komen in gevaar. Dat zei president Luis Maria Linde van de Spaanse centrale bank, de Banco de España, woensdag:

De doelstellingen voor 2013 kunnen in gevaar komen als de belastinginkomsten dalen vanwege een lagere economische activiteit. De overheidsuitgaven worden gedomineerd door rentelasten op de staatsschuld, bijdragen aan pensioenen en werkloosheidsuitkeringen.”

Europa-nu: Erotische kalender tegen schuldencrisis

El Pais: Desnudas ante la Administración escolar

Volkskrant: Verlaging Spaans begrotingstekort in gevaar

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)