49

Spaanse OM eist jaar cel tegen PSV-fans die bedelaars vernederden

Drie PSV-supporters die het in 2016 nodig vonden bedelaars te vernederen op een plein in Madrid, riskeren nu een jaar cel. Dat is de straf die het Spaanse Openbaar Ministerie tegen het drietal heeft geëist. Daarnaast wil het OM dat de supporters de vier vrouwelijke slachtoffers van de vernederingen elk 600 euro betalen.

In maart 2016 wekten de PSV-supporters de woede van veel Spanjaarden nadat ze op het Plaza Mayor, voorafgaand aan de wedstrijd PSV tegen Atletico Madrid, muntjes naar bedelaars gooiden en hen in ruil voor geld allerlei vernederende ‘kunstjes’ lieten doen. De Spaanse premier Rajoy noemde het destijds ‘een van de walgelijkste dingen’ die hij ooit had gezien. PSV legde aan vier supporters een stadionverbod op wegens het in diskrediet brengen van de club.

Het is nu afwachten of de rechtbank meegaat in de eis van het OM. Indien dat wel het geval is, is het bij lange na niet zeker dat het drietal ook daadwerkelijk een Spaanse cel in moet. Zonder een eerdere veroordeling hoeft in Spanje een celstraf van minder dan twee jaar in veel gevallen niet te worden uitgezeten.

Bron: NOS 

Geef een reactie

Laatste reacties (49)