Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spaanse politie schiet op demonstranten

  •  
27-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
policia_300.jpg
Video: Plaza de Cataluña in Barcelona met geweld ontruimd ... UPDATE: Tientallen gewonden door hard ingrijpen politie 
De Spaanse politie heeft met geweld het beroemde plein Plaza de Cataluña in Barcelona ontruimd waar honderden betogers protesteerden tegen de crisis en het overheidsbeleid.
Update 15.15
Bij de demonstratie zijn in totaal 43 jongeren lichtgewond geraakt, waaronder één agent. NRC schrijft dat vijf mensen uiteindelijk naar het ziekenhuis zijn vervoerd. De jongeren hielden een sit-in demonstratie en versperden met een geïmproviseerd tentenkamp de weg voor vrachtwagens en de gemeentelijke reinigingsdienst.
De politie had de opdracht gekregen de demonstranten weg te sturen in verband met de finalewedstrijd van de Champions League. Als FC Barcelona zaterdag wint van Manchester United moet het plein vrij zijn voor festiviteiten.
Op videobeelden (vana 1:20) is te zien hoe er gericht op demonstranten wordt geschoten met rubber kogels. Over gewonden is nog niets bekend. Ook andere beelden laten hardhandig optreden zien.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.