Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spaanse politie weigert huisuitzettingen

  •  
11-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-SpaansePolitie300.jpg
Zelfmoord onder huizenbezitters in financiële nood neemt toe ... Grote Spaanse vakbond steunt agenten
Een grote Spaanse vakbond die meer dan 25.000 agenten vertegenwoordigt steunt politieagenten die weigeren mee te werken aan huisuitzettingen. Dit naar aanleiding van twee zelfmoorden die plaatsvonden toen er deurwaarders aan de deur verschenen.
In Spanje zijn de laatste weken verschillende incidenten geweest waarbij huiseigenaren zelfmoord pleegden. In Bilbao is een 53 jarige vrouw van haar balkon gesprongen nadat politieagenten en deurwaarders zich de toegang tot de woning hadden verschaft. Zij overleefde de val niet. In dezelfde stad werd een man dood in zijn woning aangetroffen toen deurwaarders met een ontruimingsbevel aanbelden.
Vorige week riepen rechters politici op tot nieuwe regelgeving om zo een einde te maken aan gedwongen huisuitzettingen vanwege betalingsachterstanden. Naar aanleiding daarvan heeft de Spaanse bank Kutxabank maatregelen genomen. De financiële instelling maakte bekend dat hypotheek-executies tijdelijk worden opgeschort tot er nieuwe regelgeving is.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.