10

Spaanse rechter Garzón wil naar internationaal strafhof Den Haag

Tegen Garzón loopt in Spanje rechtzaak. Hij trad zijn boekje om onderzoek te doen naar misdaden in Spaanse Burgeroorlog en dictatuur

De Spaanse rechter Baltasar Garzón wil bij het internationale strafhof in Den Haag komen werken. Hij heeft een baan als adviseur aangeboden gekregen van hoofdaanklager van het hof Luis Moreno Ocampo.
Garzón is in Spanje in afwachting van een proces dat tegen hem is aangespannen wegens vermeend machtsmisbruik. Hij heeft verlof gevraagd om naar Den Haag te komen. Dat heeft een medewerker van het nationale hof waar Garzón gewoonlijk werkt dinsdag laten weten.

Garzón treedt niet af en ook heeft zijn tijdelijke vertrek geen invloed op de voortgang van zijn proces, liet de rechtbankmedewerker weten. Hij komt naar Den Haag voor een periode van zeven maanden. Dat meldt Trouw dinsdag.

Garzón is in Spanje aangeklaagd, omdat hij buiten zijn jurisdictie om onderzoek verrichtte naar misdaden begaan ten tijde van de Spaanse burgeroorlog en de daarop volgende dictatuur van generaal Franco.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (10)