Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Spanjaarden halen miljard weg bij genationaliseerde bank'

  •  
17-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Bankia_RodrigoRato_bestuursvoorzitter300.jpg
Spaanse kwaliteitskrant citeert uit bestuursoverleg. Bankia wil bericht bevestigen noch ontkennen
Klanten van de deels genationaliseerde Spaanse bank Bankia hebben de afgelopen week meer dan 1 miljard euro van de bank gehaald. Dat meldt de Volkskrant op basis van berichtgeving van de Spaanse kwaliteitskrant El Mundo. Bankia wilde het bericht bevestigen noch ontkennen.
Het dagblad zegt zich te baseren op een verslag van een bestuursvergadering van Bankia dat het heeft ingezien. De pas benoemde topman José Ignacio Goirigolzarri zou tijdens die bijeenkomst zijn medebestuurders hebben bijgepraat, zo schrijft onder ander de Volkskrant vandaag. Op de beurs in Madrid daalde het aandeel Bankia donderdag meer dan 10 procent in waarde. De Spaanse regering greep vorige week in bij Bankia, dat in ernstige problemen was gekomen door verliezen op investeringen in de volledig ingestorte vastgoedsector.
Foto voorpagina: Bestuursvoorzitter Rodrigo Rato van Bankia
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.