Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spanjaarden richten eigen Tahrirplein op

  •  
19-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
demo300_01.jpg
Duizenden Madrilenen gaan ondanks demonstratieverbod toch de straat op
Duizenden Spanjaarden zijn in de nacht van woensdag 18 mei op donderdag 19 mei de straat op gegaan om te demonstreren. De betogers negeren een demonstratieverbod, om hun onvrede over politieke partijen en de economische crisis kenbaar te maken. Ze hebben op het Puerta del Sol-plein hun kamp opgeslagen en aangekondigd daar te zullen blijven tot de regionale en gemeentelijke verkiezingen voorbij zijn.
De kiesraad van Madrid verbood de demonstratie omdat deze wellicht ‘van invloed’ zou kunnen zijn op de verkiezingen van komend weekeinde. 
In verschillende steden in Spanje wordt de afgelopen dagen gedemonstreerd voor een scala aan onderwerpen, samengevat onder de slogan ‘Echte Democratie Nu’. Hoofdzaak is dat de betogers van mening zijn dat de huidige politieke partijen in Spanje incompetent en corrupt zijn. Ook zijn ze ontevreden over de aanpak van de economische crisis door de Spaanse regering en de hoge werkloosheidcijfer.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.