17

Spanje neemt wet aan ter bescherming van stierenvechten

Provincies moeten oude 'traditie' nu gaan promoten

Tot ontzetting van dierenbeschermers heeft het door conservatieven gedomineerde Spaanse parlement een wet aangenomen die de wrede praktijk van stierenvechten een beschermde status geeft. De wet werd ingediend op basis van een handtekeningenactie die onder meer gesteund werd door de rechtse Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa.

¡Olé!De wet verplicht alle Spaanse regio’s om alle activiteiten die samenhangen met het stierenvechten, van posterontwerpen tot het fokken van stieren, te beschermen en te promoten. Of dat echt gaat lukken is de vraag. De wet zal leiden tot een nieuwe confrontatie met bijvoorbeeld Catalonië dat het stierenvechten juist heeft verboden. Officieel gaat de nationale wet boven die van de regio’s. Een conservatieve politicus constateerde handenwrijvend dat ‘de stieren nu terug zullen keren in Catalonië’

Spanje wil verder dat stierenvechten door Unesco wordt toegevoegd aan de lijst van immaterieel werelderfgoed. Die lijst kwam recent ook in Nederland in het nieuws omdat getracht werd het Sinterklaasfeest op die manier een beschermde status te geven. Dat leidde tot protest en inschakeling van de Verenigde Naties.

Herald: Spain passes law aimed at protecting bullfighting

Geef een reactie

Laatste reacties (17)