Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spanje neemt wet aan ter bescherming van stierenvechten

  •  
07-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
stier_300_01.jpg
Provincies moeten oude 'traditie' nu gaan promoten
Tot ontzetting van dierenbeschermers heeft het door conservatieven gedomineerde Spaanse parlement een wet aangenomen die de wrede praktijk van stierenvechten een beschermde status geeft. De wet werd ingediend op basis van een handtekeningenactie die onder meer gesteund werd door de rechtse Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa.
De wet verplicht alle Spaanse regio’s om alle activiteiten die samenhangen met het stierenvechten, van posterontwerpen tot het fokken van stieren, te beschermen en te promoten. Of dat echt gaat lukken is de vraag. De wet zal leiden tot een nieuwe confrontatie met bijvoorbeeld Catalonië dat het stierenvechten juist heeft verboden. Officieel gaat de nationale wet boven die van de regio’s. Een conservatieve politicus constateerde handenwrijvend dat ‘de stieren nu terug zullen keren in Catalonië’
9248633897_bf89437907_m
Spanje wil verder dat stierenvechten door Unesco wordt toegevoegd aan de lijst van immaterieel werelderfgoed. Die lijst kwam recent ook in Nederland in het nieuws omdat getracht werd het Sinterklaasfeest op die manier een beschermde status te geven. Dat leidde tot protest en inschakeling van de Verenigde Naties.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.