Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spanje stopt levering bommen aan Saoedi's om bombardementen Jemen

  •  
04-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
41671839324_caf8bd2638_z
De militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië zal geen bommen meer geleverd krijgen van Spanje. De nieuwe linkse regering heeft een order van 400 bommen geannuleerd en zal het aankoopbedrag, 9,2 miljoen dollar, terugbetalen. Het Spaanse ministerie van Defensie liet weten tot deze beslissing te zijn gekomen omdat gevreesd wordt dat er meer Jemenitische kinderen om zullen komen, schrijft El Mundo.
De recente aanval op een bus, waarbij 51 mensen omkwamen waaronder 40 kinderen, bracht verantwoordelijk minister Margarita Robles ertoe alle wapenverkopen te herzien. De opschorting van de levering van 400 bommen past in die beslissing. Spanje is de op drie na grootste wapenleverancier van het regime in Riyad. Navantia, dat eigendom is van de Spaanse staat, tekende recentelijk voor de leverantie van vijf kleine oorlogsschepen aan Saoedi-Arabië. Ook deze overeenkomst zal worden herzien.
Cc-foto: Felton Davis
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.