1

Spanje verkoopt abortusrestrictie als economische prikkel

Spaans ministerie claimt dat restrictieve maatregelen een 'positieve impact' op de economie zullen hebben door hoger geboortecijfer

Het Spaanse ministerie van Justitie claimt in een memo dat de geplande vernauwing van de abortuswetgeving een positief effect op de economie zal hebben. Ze lieten daartoe een ‘impactanalyse’ opstellen, maar nu al is er veel kritiek op het rapport, dat ‘zeer ideologisch’ en op aantoonbaar verkeerde data gebaseerd zou zijn.

De conservatieve regering hoopt door de de toegang tot abortus te beperken – tot vrouwen wiens leven ernstig in gevaar is of die zijn verkracht – het geboortecijfer op te kunnen krikken daarmee de economie een boost te geven. In werkelijk daalt het aantal abortussen dat jaarlijks in Spanje wordt gepleegd allang. In 2012 werden 6000 minder zwangerschappen afgebroken dan in 2011. Onder de nieuwe wetgeving mogen bovendien geen zwangerschappen meer worden afgebroken als artsen vermoeden dat het kind ernstige medische aandoeningen heeft, zoals hart- of hersenafwijkingen.

cc-foto: Popicinio

Geef een reactie

Laatste reactie