Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spanje vindt verplichte handbal tenues seksistisch

  •  
11-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
HandballChick_300.jpg
Internationale eis voor breedte van broekje en topje is maximaal tien centimeter. Voor mannen zijn er geen kledingseisen
Spanje vecht de kledingsvoorschriften voor beach-handbalsters aan bij de Europese federatie. De Spaanse bond stelt dat de internationale eis voor zowel het topje als het broekje maximaal tien centimeter breed mag zijn. Dat vinden de Spanjaarden seksistisch. Voor mannen zijn er geen kledingvoorschriften.
In Noord-Spanje werd onlangs een toernooi gespeeld in Cantabrië. Van de 22 teams kregen er 21 een waarschuwing namens de Europese handbalfederatie vanwege het probleem dat hun kleding meer huid moest laten zien om te voldoen aan de Europese regels.
De Spaanse beach-handballers menen dat het dragen van minder kleding geen enkel sportief doel heeft. Ze vinden de verplichte blote buik seksistisch. Helemaal omdat voor jongens geen extra kledingvoorschriften gelden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.