22

Spanje vraagt Eurovisie-kandidate ‘alsjeblieft niet te winnen’

Slechte economische toestand van het land reden voor oproep ... Kosten organisatie Eurovisie te hoog

De publieke omroep in Spanje heeft de Spaanse kandidate voor het Eurovisie Songfestival, Pastora Soler, op het hart gedrukt ‘alsjeblief niet te winnen’ in de finale die zaterdag plaatsvindt. Reden hiervoor is de schrijnende economische crisis waar het land momenteel in verkeert.


De Spaanse kandidate voor het Eurovisie Songfestival, Pastora Soler, maakte donderdag bekend dat haar land liever niet wil dat zij het festival wint. Het land van de winnende kandidaat draait op voor alle organisatie-kosten die het festival met zich meebrengt en dat kan Spanje bovenop de economische crisis er niet bij hebben.

Soler:

Ze zeiden: alstublieft! Win niet! Ik denk niet dat dit jaar het geschikte moment is om te winnen, noch voor Spanje noch voor TVE. Het festival kost natuurlijk enorm veel geld.” Soler meent dat Azerbeidzjan het geld kan ophoesten wegens grote olie-inkomsten. “Maar wij , wij hebben dat soort geld gewoonweg niet. Wij moeten eerst uit onze huidige malaise komen.

Spanje maakt overigens deel uit van de lijst landen die een officiële notering hebben voor de finale van de wedstrijd vanwege een aanzienlijke financiële bijdrage aan het Eurovisie Songfestival.

The Huffington Post: Pastora Soler, Eurovision Spanish Contestant, Told Not To Win Amid Economic Turmoil

cc-foto: Teatro Olympia

Geef een reactie

Laatste reacties (22)