Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spanje vraagt Eurovisie-kandidate 'alsjeblieft niet te winnen'

  •  
25-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
soler300.jpg
Slechte economische toestand van het land reden voor oproep ... Kosten organisatie Eurovisie te hoog
De publieke omroep in Spanje heeft de Spaanse kandidate voor het Eurovisie Songfestival, Pastora Soler, op het hart gedrukt ‘alsjeblief niet te winnen’ in de finale die zaterdag plaatsvindt. Reden hiervoor is de schrijnende economische crisis waar het land momenteel in verkeert.
De Spaanse kandidate voor het Eurovisie Songfestival, Pastora Soler, maakte donderdag bekend dat haar land liever niet wil dat zij het festival wint. Het land van de winnende kandidaat draait op voor alle organisatie-kosten die het festival met zich meebrengt en dat kan Spanje bovenop de economische crisis er niet bij hebben.
Soler:
Ze zeiden: alstublieft! Win niet! Ik denk niet dat dit jaar het geschikte moment is om te winnen, noch voor Spanje noch voor TVE. Het festival kost natuurlijk enorm veel geld.” Soler meent dat Azerbeidzjan het geld kan ophoesten wegens grote olie-inkomsten. “Maar wij , wij hebben dat soort geld gewoonweg niet. Wij moeten eerst uit onze huidige malaise komen.
Spanje maakt overigens deel uit van de lijst landen die een officiële notering hebben voor de finale van de wedstrijd vanwege een aanzienlijke financiële bijdrage aan het Eurovisie Songfestival.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.