Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SPD-leider Martin Schulz per direct weg

  •  
13-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8383287249_9669e0ba51_b
In Duitsland is Martin Schulz per direct opgestapt als leider van politieke partij SPD. Dat heeft hij laten weten na urenlang overleg met het bestuur van de partij. Volgens Schulz, die net iets meer dan een jaar aan het roer stond bij de SPD, is het tijd voor vernieuwing.
De vooralsnog tijdelijke vervanger van Schulz is SPD-fractievoorzitter in de Bondsag Andrea Nahles, die al werd genoemd als mogelijke opvolger. Daarmee is Nahles de vrouwelijke partijleider in de geschiedenis van de SPD. Op 22 april zal tijdens een extra partijraad de definitieve opvolger worden gekozen door de partijleden.
Een maand geleden ging Schulz akkoord om met zijn SPD een nieuwe coalitie aan te gaan met het CDU van Angela Merkel. Bij de verkiezingen van vorig jaar september behaalde de SPD het slechtste resultaat sinds de jaren 30, volgens velen binnen de partij juist als gevolg van die samenwerking met het CDU. Begin maart beslissen de leden of die nieuwe coalitie er inderdaad komt.
Bron: NOS / cc-beeld: European Parliament
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.