Laatste update 20:19
47

‘De speech van Meryl Streep was mooi, maar hypocriet’

De speech van actrice Meryl Streep bij de Golden Globe Awards afgelopen weekend ging viral. De wijze waarop ze Donald Trump op zijn plek zette, maar ook hoe ze aankaartte dat Hollywood zo mooi is vanwege de diverse gemeenschap, en haar oproep tot meer wederzijds respect, werden alom geprezen. In zijn geheel was de speech een feest voor de progressieven.

Ook Trevor Noah, presentator van de Daily Show, was zeer te spreken over de speech van Streep. Op de broodnodige kanttekeningetjes na.

In deze aflevering van de Daily Show benadrukt Noah dat hoewel dit jaar meer zwarte acteurs/ actrices in de prijzen zijn gevallen, diversiteit nog steeds ver te zoeken is. Bortsklopperij over hoe progressief Hollywood is, is hypocriet, daar het juist die filmwereld is waar al deze acteurs en actrices zich in bevinden die de stereotypes bepaalt. Een acteur uit het Midden-Oosten speelt altijd een terrorist. Een zwarte acteur is altijd een gangster, een rapper of een slaaf. Meer smaken lijken er niet te zijn, aldus Trevor Noah.

En dan is er nog het probleempje van films met zwarte acteurs en actrices uit elkaar kunnen houden…

Geef een reactie

Laatste reacties (47)