Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Speech Obama over olieramp valt slecht

  •  
16-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
obama_300_01.jpg
Slate: ‘Deed bijna terugverlangen naar Bush’ … Huffington Post: ‘Vreselijk. Te weinig details, niet groots’ 
In zijn eerste televisietoespraak vanuit de Oval Office in het Witte Huis heeft de Amerikaanse president uiteen gezet hoe ernstig de olieramp in de Golf van Mexico is. Commentatoren bekritiseren het gebrek aan concrete maatregelen en toekomstvisie.
De toespraak bevatte weinig concrete toezeggingen en zijn oproep voor meer zonne-energie is geen directe oplossing voor de acute problemen. Progressieve Amerikaanse opiniesites reageren genadeloos op de speech. Slate, een opiniesite die eigendom is van de Washington Post, stelt in een kop ‘ Is dit alles wat je te bieden hebt? ’ en laat een commentator constateren dat hij bij het zien ‘ bijna terugverlangde naar Bush ’. De Huffington Post bekritiseert het presidentiële betoog wegens gebrek aan details en visie. Politiek redacteur Jason Linkins vraagt zich af wat nu eigenlijk de bedoeling was van deze vreselijke  speech.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.