Laatste update 18:28
146

Speeltuin Nijmegen wil vrouw met niqaab verwijderen

Speeltuin De Leemkuil in Nijmegen heeft zondag een vrouw met een niqaab verzocht om de speeltuin te verlaten. Dat schrijft Meld Islamofobie op Faceboook. De speeltuin was ten onrechte in de veronderstelling dat het boerkaverbod ook daar geldt. Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen noemt het misverstand “ontzettend vervelend”.

“De verwarring is ontstaan omdat De Leemkuil een gemeentelijke speeltuin is”, vertelt Mariska Schok, woordvoerder van de gemeente Nijmegen, aan Joop.nl. Omdat het boerkaverbod van kracht is in gemeentelijke gebouwen, dacht de beheerder van de speeltuin dat het dragen van een niqaab ook daar niet zou mogen. “Na overleg met de politie en onze afdeling veiligheid hebben we geconcludeerd dat het boerkaverbod niet in de speeltuin geldt”, vertelt Schok.

Aanvankelijk gaf de politie Nijmegen de speeltuin overigens telefonisch gelijk, schrijft Meld Islamofobie. Toen de politie langskwam, kreeg de niqaabdraagster alsnog gelijk. “Er is een wijkagent ter plaatse geweest”, bevestigt een woordvoerster van de politie Oost-Nederland. “Die heeft laten weten dat het boerkaverbod in de speeltuin niet van toepassing is.”

Om meer ‘misverstanden’ in de toekomst te voorkomen is de gemeente Nijmgen inmiddels druk bezig om instructies op te stellen. Op Twitter biedt de gemeente de niqaabdraagster inmiddels excuses aan.

Geef een reactie

Laatste reacties (146)