30

Speelveldje Nijmegen dicht na klachten geluidsoverlast

Een speelveldje bij de Nijmeegse basisschool De Buut moet eind deze maand na veertig jaar sluiten. Een petitie die meer dan 3.700 keer is ondertekend, en Kamervragen van de SP en VVD kunnen het Nijmeegse gemeentebestuur vooralsnog niet vermurwen. Als er toch kinderen op het veldje spelen, hangt de school een dwangsom van tienduizend euro per overtreding boven het hoofd.

De gemeente Nijmegen sluit het speelveldje na klachten over geluidsoverlast van omwonenden. In 2016 en 2017 verrezen er luxeappartementen tegenover het schoolgebouw. Die nieuwbouw functioneert als een ‘klankkast’, zegt Janneke Colsen, directeur van basisschool De Buut, in de Volkskrant. Uit een geluidsmeting bleek dat de spelende kinderen daardoor meer herrie produceerden dan de wettelijk toegestane 70 decibel.

Volgens Colsen zijn er slechts enkele buurtbewoners die problemen hebben met de spelende kinderen. Een buurtbewoner bestrijdt dat in De Gelderlander.

Dat het speelveld er al veertig jaar ligt en de appartementen pas in 2016 zijn opgeleverd, is geen steekhoudend argument voor behoud, vervolgt de bewoner: ,,Natuurlijk, toen ik hier kwam wonen, wist ik dat ik een school naast de deur had. Mij is toen beloofd dat de geluidsoverlast binnen de toegestane normen zou blijven. Daarvan blijkt nu geen sprake te zijn: dan moet je ingrijpen.”

Bronnen: de Volkskrant en De Gelderlander

Cc-foto: Pixabay

Geef een reactie

Laatste reacties (30)