55

Spekman boos op PvdA-wethouder om wachtgeld

Rinda den Besten houdt zich niet aan erecode: 'Ik heb me een slag in de rondte gewerkt'

PvdA-voorzitter Hans Spekman is niet blij dat vertrekkend wethouder Rinda den Besten toch kiest voor behoud wachtgeld. De Utrechtse begint per 1 april als voorzitter van de PO-raad maar kiest tot die tijd voor twee maanden wachtgeld waarmee ze zo’n 14.000 euro krijgt.

In het AD zegt Spekman:

Ik zou het nooit zo gedaan hebben. En dat heb ik haar gezegd. Ze was het niet met me eens”, aldus Spekman.

De partijvoorzitter onderneemt verder geen stappen tegen zijn partijgenoot, maar vindt het wel jammer dat ze zich niet aan de erecode houdt. Vorig jaar riepen PvdA-bestuurders op terughoudend te zijn met wachtgeldregelingen.

Rinda den Besten denk dat veel mensen haar keuze wel zullen begrijpen.

“Na elf jaar politiek waarin ik me een slag in de rondte heb gewerkt, vind ik dat ik dat mag en ik denk dat mensen het begrijpen. Wethouderschap is een baan van 80 uur per week.

Spekman en oud-partijleider Job Cohen zagen eerder af van een wachtregeling omdat de keuze van het opzeggen van hun baan een eigen keuze was. Dat is ook het geval bij Den Besten, maar zij kiest er wel voor.

NU.nl: Spekman hekelt wachtgeldregeling PvdA-wethouder

cc-foto: Sebastiaan ter Burg

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (55)