Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spekman: Niet te vroeg juichen

  •  
04-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-SpekmanHans300.jpg
PvdA-voorzitter blij met de peilingen, maar: 'We zijn er nog niet'
We mogen nog niet juichen, zegt PvdA-voorzitter Hans Spekman in reactie op de winst van zijn partij in de peilingen van gisteren. In de politieke barometer van Ipsos Synovate passeert de PvdA de SP. Spekman wil echter niet te veel waarde toekennen aan de peilingen, schrijft de Volkskrant. “We zijn er nog niet, nog acht dagen te gaan.”
Spekman verklaart het succes van de PvdA door het “eerlijke verhaal” van lijsttrekker Diederik Samsom:
Nederlanders weten heel goed dat simpele oplossingen niet bestaan. Samsom is de enige die eerlijk zegt: het gaat ons wat kosten.
Dat redelijke verhaal vertelt Samsom volgens Spekman zowel over Europa, Griekenland, de zorg als de multiculturele samenleving.
Volgens de peilingen haalt de PvdA virtuele zetels weg bij onder meer de SP. Volgens Spekman is er geen sprake van ‘afpakken’, de zetels in de peilingen zijn immers nog niet verzilverd: “Wie pakt er af? Wij hebben gewoon dertig zetels in de Kamer.” Volkskrant: PvdA-voorzitter Spekman: Te vroeg om te juichen
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.