34

Spekman: Wachtgeld mag verder versoberd worden

'Als we iets doen met de WW vind ik het ook gerechtvaardigd dat we dat ook zeker voor het wachtgeld doen'

PvdA partijvoorzitter Hans Spekman vindt dat het wachtgeld voor politici nog verder versoberd mag worden. Nu blijkt dat de sociale zekerheid wordt aangepakt, vindt hij het logisch dat er ook iets gebeurt met deze regeling.

In Tros Kamerbreed zei hij zaterdagmiddag:

Want als we iets doen met de WW vind ik het ook gerechtvaardigd dat we dat ook zeker voor het wachtgeld doen.

De partijvoorzitter vindt dat politici van de PvdA ‘terughoudend’ moeten omgaan met de wachtregeling. Ook ging hij in op de declaratieaffaire van partijgenoot staatssecretaris Co Verdaas (Economische Zaken). Spekman noemt het ‘oerstom’ wat hij gedaan heeft, maar vindt dat met zijn aftreden een helder signaal is afgegeven. Royeren als lid van de partij vindt hij niet nodig.

Spekman denkt na over de mogelijkheid om ook bewindslieden van zijn partij de erecode van de PvdA te laten tekenen. Daarin bepleiten politici een moraal van soberheid en dienstbaarheid.

De wachtgeldregeling werd door het vorige kabinet al uitgekleed. In het eerste jaar krijgen ministers nu 9600 euro bruto per maand, daarna wordt dat bedrag 8400 euro. Staatssecretarissen ontvangen 9000 euro per maand in het eerste jaar en daarna 7900 euro. Bij een functievervulling van minder dan 3 maanden krijgt een bewindspersoon 6 maanden een uitkering.

Nu.nl: Spekman wil wachtgeld verder versoberen

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)