422

Spekman zet aanval in op SP

Campagne nu dan echt begonnen?

PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft harde kritiek op de SP. Spekman noemt SP-leider Emile Roemer vandaag in het AD ‘een risico’. ‘Hij draait de kiezers een rad voor ogen en brengt onze economie in de ellende.’

Dat Spekman de SP uitkiest om zijn pijlen op te richten is niet zo verwonderlijk. De PvdA en SP strijden voor een flink deel om dezelfde kiezers en de SP is daarbij momenteel beduidend succesvoller. Het is wel de eerste keer dat er vanuit de top van de PvdA zo hard wordt uitgehaald naar de SP. Spekman:

In een tijd dat de crisis zo diep is, er zoveel faillissementen zijn en de baanonzekerheid zo groot is, heeft de SP de oplossingen niet. Het is nu geen tijd voor experimenten en daarom vind ik Roemer een risico.

Spekman bekritiseert het SP-standpunt over de pensioenleeftijd:

Roemer moet daar kleur gaan bekennen. Want als je zo doorgaat als hij nu doet, dan kun je voorlopig nog wel met pensioen op je 65ste, maar uiteindelijk jaag je Nederland zo over de kling dat je later misschien pas op je 85ste met pensioen mag.

Spekman noemt zich desalniettemin wel een bondgenoot van Roemer:

Ik ben een echte bondgenoot van hem en hij ook van mij als het gaat om het strijden tegen het rechtse beleid dat de VVD voert. Maar anders is het als het gaat om het besef dat je het wel eerst met elkaar moet verdienen en dat Europa, hoe chagrijnig ik daar ook zelf van ben als we weer geld moeten geven, absoluut noodzakelijk is om uit deze crisis te komen. Ja, op die punten houdt-ie ’t toch allemaal een beetje in het midden.

Geef een reactie

Laatste reacties (422)