Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdachte opgepakt voor aanslag spelersbus Borussia Dortmund

  •  
12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
FBL-EUR-C1-DORTMUND-MONACO

© 2017-04-11 17:55:33 Police patrol outide the stadium after the team bus of Borussia Dortmund had some windows broken by an explosion some 10km away from the stadium prior to the UEFA Champion

Updates onderaan
Bij de spelersbus van Borussia Dortmund hebben dinsdagavond drie explosies plaatsgevonden. Een speler is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Het voetbalteam stond op het punt om naar het stadion te vertrekken om daar de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco te spelen.
Volgens diverse media zou speler Marc Bartra gewond zijn geraakt. De overige spelers zijn inmiddels in veiligheid gebracht. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, voetbalsupporters in het stadion zijn opgeroepen kalm te blijven totdat de hulpdiensten alles hebben gecontroleerd; volgens Borussia Dortmund is er geen gevaar rond het stadion.
De wedstrijd is afgelast, zo laat de club via Twitter weten.
Update woensdag 12 april In Duitsland is woensdag een verdachte opgepakt voor de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Ook is er een tweede verdachte, maar die is nog niet opgepakt.
Na het incident werd een brief gevonden waarin wordt verwezen naar de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december en de inzet van Duitse straaljagers tegen IS. Zowel islamitische als forensische experts onderzoeken de brief nog op echtheid.

Meer over:

buitenland, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.