Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spelfout zorgde voor terreuralarm Rock am Ring

  •  
14-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-06-14 om 23.46.01
Het terreuralarm waardoor Rock am Ring op 2 juni werd opgeschrikt, werd veroorzaakt door een spelfout in twee van de namen van medewerkers. Dat melden Duitse media.
Zo’n 87.000 mensen moesten het festivalterrein verlaten omdat de namen van twee medewerkers die extern waren ingehuurd om het festival op te bouwen, niet overeenkwamen met een officiële lijst van de organisator van het festival. Toen men hierachter kwam, werd er alarm geslagen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts meldde zelfs dat er banden zouden zijn met salafistische netwerken.
Gelukkig bleek er niets aan de hand. De namen van de twee medewerkers van het ingehuurde bedrijf waren alleen verkeerd opgeschreven. Het festival kon de dag erop weer worden voortgezet.
De Duitse politie zegt van het incident geleerd te hebben. In de toekomst zullen ze niet alleen de beveiligers, maar ook de opbouwmedewerkers vrijwillig controleren.
Bron: De Morgen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.