50

Spijkenisse wil bushaltes bij vluchtelingenopvang laten ‘bewaken’ door werklozen

Een opmerkelijk bericht in het AD vandaag meldt dat vrouwen die bij bushaltes in Spijkenisse staan te wachten vanaf september mogelijk op bescherming ‘tegen opdringerige mannelijke asielzoekers’ kunnen rekenen. Het alarmerende taalgebruik doet vermoeden dat er zich vervelende incidenten met vluchtelingen zouden hebben voorgedaan, maar er lijkt eerder sprake van een geval van massahysterie. De tijdelijke vluchtelingenopvang voor 250 vluchtelingen aan de Boyleweg op bedrijventerrein Halfweg in Spijkenisse is namelijk nog helemaal niet in gebruik.

Medewerksters van bedrijven op het terrein zouden desalniettemin hebben aangegeven zich niet veilig te voelen bij de bushaltes in de buurt van de opvang en ondernemers willen dat de gemeente maatregelen treft. De plannen voor vluchtelingenopvang in Spijkenisse zorgden eerder ook al voor veel onrust. De gemeente Nissewaard heeft in een antwoordbrief aan de bedrijven laten weten dat wordt overwogen gemeentelijke opsporingsambtenaren of mensen van het werklozenproject Voorne-Putten Werkt in te zetten om toezicht te houden bij de betreffende haltes. Dat toezicht zou volgens de gemeente echter vooral gericht zijn op de vele verkeersstromen op het bedrijventerrein.

Of rondhangende werklozen bij een bushalte een vermeend gevoel van onveiligheid bij vrouwelijke werknemers kunnen wegnemen zal moeten blijken.

Afbeelding: de Boyleweg in Spijkenisse, Google streetview

Geef een reactie

Laatste reacties (50)