Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spijt bij veertig procent CDA-stemmers

  •  
08-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-cda_campagne300.jpg
CDA-kiezers wijken uit naar D66 en VVD ... Andere christelijk partijen profiteren nauwelijks van CDA-spijtoptanten
Iets meer dan 38 procent van de kiezers die in 2010 op het CDA stemden, heeft spijt van zijn of haar keuze, schrijft Trouw zaterdag. Deze kiezers zullen vooral uitwijken naar VVD en D66, voorspelt Kieskompas, waarmee de krant samenwerkt. De ChristenUnie en SGP profiteren er nauwelijks van.
Trouw:
Voor christelijke kiezers zijn de christelijke partijen niet meer de belangrijkste opties. Dat is in de eerste plaats de VVD (18 procent), daarna CDA, vervolgens SP, D66 en PvdA en pas daarna de ChristenUnie. De SGP komt op de negende plaats van favoriete partijen onder christenen.
Het aantal kiezers dat op een christelijke partij stemt, is al decennia aan het dalen. Dit treft vooral het CDA. ChristenUnie en SGP hebben er nauwelijks last van.
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.