Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spion die Rusland-schandaal onthulde: 'Pee-tape Trump bestaat'

  •  
18-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
840 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-10-18 om 15.29.29
De beruchte  Pee Tape waarop te zien is hoe Donald Trump Russische prostituees op het bed laat plassen waar voorganger Barack Obama heeft geslapen, bestaat waarschijnlijk wel. Ondanks dat er vooralsnog geen bewijs van is gevonden. Die bewering komt van niemand minder dan Christopher Steele, de oud-spion van Britse inlichtingendienst MI6 die de link tussen Trump en het Kremlin onthulde in het zogenoemde  Steel dossier.
In een interview met nieuwszender ABC spreekt Steele voor het eerst over zijn dossier. Volgens de onthullingen van Steele bestonden er nauwe banden tussen het campagneteam van destijds presidentskandidaat Donald Trump en de Russische overheid, met als doel het ondermijnen van de verkiezingen van 2016. Sindsdien is er veel onderzoek gedaan naar de beweringen van Steele, wat in een aantal gevallen leidde tot gevangenisstraffen voor naaste medewerkers van Trump. De oud-president zelf werd uiteindelijk nergens voor veroordeeld.
Een van de meest hardnekkige geruchten, betreft een wel heel precair stuk kompromat, oftewel compromitterend materiaal. De Russen zouden in bezit zijn van bovengenoemde video-opname waar Trump mee gechanteerd kon worden. Trump zelf ontkende meermaals en de tape zelf is nooit gevonden. In de conclusie van het Rusland-onderzoek staat dat de video waarschijnlijk een verzinsel is, ontstaan na een paar glazen bier. Steele gelooft dat de tape wel degelijk bestaat, maar dat de bron waarschijnlijk angstig is te worden ontdekt, waarna het verhaal is afgezwakt. Komend jaar barst in Amerika de strijd weer los voor het presidentschap van 2024. Verwacht wordt dat Trump, die nog altijd gelooft dat hij de rechtmatige president is, opnieuw een gooi naar het ambt zal doen. Mogelijk duikt dit keer de  Pee Tape wel op.
Video niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.