8

Spionnenruil VS en Rusland van start

Grootste uitwisseling sinds Koude Oorlog ... Ook Anna Chapman mag naar huis

De Amerikaans-Russische spionnenruil is in gang gezet. De tien Russen die vorige week in de VS werden opgepakt, zijn op het vliegtuig gezet naar Moskou. President Medvedev heeft op zijn beurt gratie verleend aan vier mensen die in Rusland vastzaten voor spionage voor het westen. Het is de grootste spionnenruil sinds de Koude Oorlog.


In Wenen hebben de VS en Rusland de grote spionnenruil afgerond, zo meldt de NOS. Vrijdagmorgen landde een Amerikaans toestel met de tien veroordeelde Russische spionnen die vorige week bij een grootscheepse actie in de VS werden opgepakt.

Rond dezelfde tijd kwam daar ook een Russisch vliegtuig aan, met aan boord vermoedelijk enkele spionnen die al jaren in Rusland vastzaten. Beide vliegtuigen zijn tegen 13:00 uur weer vertrokken.

De in Amerika geïnfiltreerde (maar weinig succesvolle) Russische spionnen hadden inmiddels bekend dat ze spionneerden voor Rusland. Omwille van het in stand houden van de verbeterde relaties tussen beide landen zijn ze geruild tegen vier Russen die voor het Westen spioneerden.

Bekijk ook de mooie Russische spionne Anna Chapman, zo weggelopen uit een Bond-film.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)