11

Spitssnuitdolfijn spoelt aan met 40 kilo plastic in zijn maag

Een spitssnuitdolfijn, behorend tot de familie van de walvisachtigen, is aangespoeld met liefst 40 kilogram aan plastic in zijn maag. Volgens zeebioloog Darrell Blatchley van het natuurhistorisch museum D’Bone Collector is dit de verschrikkelijkste vorm van vervuiling die hij ooit meemaakte. “Ik heb nog nooit zoiets gezien,” schrijft hij op zijn persoonlijke Facebookpagina.

“Tussen de 40 kilo afval in de maag van het dier zag ik verschillende soorten plastic in alle soorten en maten. Daaronder 16 lege rijstzakken, vier zakken waarmee bananen beschermd worden tegen onder andere insecten en meerdere boodschappentassen. Nooit eerder zagen we zoveel plastic in een walvisachtige. Het is walgelijk.”


Volgens Blatchley is de enorme hoeveelheid plastic zakken waarschijnlijk de doodsoorzaak geweest. De maag van het jonge dier kon alle smerigheid simpelweg niet meer normaal verwerken. “Het plastic was soms zo compact dat het een soort vaste baksteen was geworden. Het moet er dus al heel lang hebben gezeten.”

Geef een reactie

Laatste reacties (11)