Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spoeddebat over de JSF

  •  
08-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hillen_300.jpg
WikiLeaks veroorzaakt politieke onrust: Defensie wist dat er te weing geld was
Minister Hillen moet uitleg geven over door WikiLeaks onthulde geheimen dat Defensie op de hoogte was van kostenoverschrijding zonder dat de Kamer werd ingelicht.
De Volkskrant doet live verslag :
Jasper van Dijk (SP): ‘Ik vraag de minister: Wees eerlijk over onzekerheden en risico’s. Wat zijn de gevolgen voor de schatkist? Defensie slaagt erin de Kamer eenzijdig en laat te informeren en we willen dat de minister open is over de risico’s. De minister dient een eerlijke afweging mogelijk te maken over de bodemloze put die de JSF is. Gaat de minister openheid verschaffen of dwingt hij de Kamer tot een onafhankelijk onderzoek?’ 
Niels van den Berge van GroenLinks vroeg aan het kabinet: ‘Liegen de WikiLeaks-documenten?’ Hij kreeg er geen eenduidig antwoord op. Minister Hillen van Defensie  stelde dat de Kamer uitgebreid is geïnformeerd over de JSF: ‘Er zijn duizenden vragen gesteld en beantwoord. Dus ik kan concluderen dat het de Kamer aan weinig tekortschiet.’
PvdA-woordvoerder Angelien Eijsink vond dat doorgaan met de JSF financieel onverantwoord is gezien de continue kostenoverschrijdingen. Ze diende daarom een motie in om direct te stoppen met de JSF. De SP ondersteunde de motie. Volgende week dinsdag wordt over de moties gestemd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.