54

Spoeddebat over glossy CDA-minister Verburg

Marianne Thieme (PvdD) vraagt debat aan over CDA-propaganda uit belastinggeld

De Partij van de Dieren heeft met succes een spoeddebat aangevraagd over de glossy van LNV-minister Verburg die meegestuurd gaat worden met Libelle, Margriet en Flair. Het eenmalige magazine gaat zeker 400.000 euro kosten.

Minister Verburg (Landbouw) had moeten afzien van de verschijning van de naar haar vernoemde glossy Gerda, vinden de Tweede Kamerfracties van SP en VVD. De partijen vinden het 400.000 euro kostende magazine, deze week bijgesloten bij de Libelle, Margriet en Flair, zo vlak voor de verkiezingen te zeer een oproep om op CDA-minister Verburg te stemmen. Niet Landbouw, maar het CDA zou volgens hun daarom de vier ton moeten betalen.

Fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) laat via Twitter weten dat ze een spoeddebat heeft aangevraagd en daar voldoende medestanders voor kreeg:

Ruime steun voor ons verzoek om spoeddebat over glossy CDA-minister Verburg gefinancierd door belastingbetaler.

SP, VVD en ook PvdD vinden het prima dat het ministerie bredere bekendheid wil geven aan zijn beleid. Maar het had niet zo nadrukkelijk ophangen moeten worden aan de persoon van Gerda Verburg. SP-Kamerlid Krista van Velzen in Het Parool:

Volgens ons is het gewoon een vermomde CDA-verkiezingsspot.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)