Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spong: 'Opsporingslijst is onrechtmatig'

  •  
07-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
spong-bef-300px.jpg
OM schendt rechten: vijf van de zeven 'most wanted' personen zijn slechts verdacht 
De nationale opsporingslijst is ‘onrechtmatig’. In navolging van Inez Weski gisteren bij Pauw & Witteman stelt nu ook advocaat Gerard Spong dit, in dagblad Trouw.
Vijf van de acht (inmiddels zeven) personen op de opsporingslijst zijn verdacht van een zwaar crimineel feit, maar nog niet veroordeeld. “Het is een zwaktebod dat het OM hiertoe overgaat”, zegt Spong. “De publicatie is onrechtmatig.” De strafpleiter zegt verder in Trouw:
Een verdachte is in Nederland onschuldig zolang zijn schuld niet is bewezen. Dat is een belangrijk rechtsbeginsel. Vroeger kreeg je als verdachte nog een balkje voor de ogen. Nu is het haast ’gewoon’ om belangrijke rechtsbeginselen van verdachten te schenden.
Gisteren maakte collega-advocaat Inez Weski zich in tv-programma Pauw & Witteman publiekelijk boos over deze zelfde kwestie. Ze botste daarover hard met VVD-Kamerlid Fred Teeven. Bekijk hier de video van hun debat.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.